آینده اپل چگونه خواهد بود؟

ایتنا – گزارش واشنگتن پست به چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اپل، که زمانی نوآورترین و با ارزش‌ترین شرکت جهان بود، پرداخته است، زیرا در چشم‌انداز در حال تحول صنعت فناوری حرکت می‌کند.

آینده اپل چگونه خواهد بود؟

اپل با چالش‌های عمده‌ای مانند کاهش فروش، عقب‌نشینی در پروژه خودروهای خودران و افزایش رقابت مواجه است، در حالی که این شرکت کاهش درآمد سه ماهه و درآمد خالص را نیز اعلام کرد. این نشان دهنده نیاز شرکت به نوسازی و ایده‌های جدید است.

گزارش واشنگتن پست به چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اپل، که زمانی نوآورترین و با ارزش‌ترین شرکت جهان بود، پرداخته است، زیرا در چشم‌انداز در حال تحول صنعت فناوری حرکت می‌کند.

به گزارش ایتنا، انتظار می‌رود تیم کوک، برای رویارویی با چالش‌های موجود، بر ویژگی‌های هوش مصنوعی (AI) تمرکز کند و از قابلیت‌های جدیدی که استفاده از آنها در محصولات آینده، به‌ویژه آیفون‌ها ضروری است، رونمایی کند.

به گفته این روزنامه آمریکایی، علاوه بر این، عملکرد اپل در چین نیز به‌شدت تحت تاثیر قرار گرفته است، چرا که مصرف‌کنندگان چینی (در صورت افول اپل) به برندهای محلی مانند هواوی روی می‌آورند.

این شرکت همچنین با نظارت فزاینده‌ای از سوی تنظیم‌کننده‌ها در اتحادیه اروپا، بازار شماره 2 از نظر درآمد، و یک شکایت ضد تراست (انحصارطلبی) از سوی وزارت دادگستری ایالات متحده، که ادعا می‌کند اپل از قدرت خود در بازار سوء استفاده کرده است، مواجه است.

آیفون از پویایی بازار مصون نیست

در حالی که آیفون همچنان محصول پرچمدار اپل است، نشانه هایی وجود دارد که محبوبیت آن ممکن است منوط به تغییر خواسته ها و سلایق مصرف کننده باشد.

علیرغم دستیابی به درآمد بیش از 200.6 میلیارد دلار در سال مالی 2023، واقعیت این وضعیت نشان می دهد که آیفون نیز از پویایی بازار، ترجیحات مصرف کنندگان و تغییر سلیقه ها مصون نیست.

در همین حال، کاهش فروش آیفون، چه در سطح جهانی و چه در بازار بزرگ چین، نگرانی‌هایی را برای اپل، درست در زمانی ایجاد می‌کند که تغییر اولویت‌های مصرف‌کننده و تنش‌های ژئوپلیتیکی بر سهم بازار آن تأثیر گذاشته است.

تحلیلگران خاطرنشان می‌کنند که عرضه آیفون 16 توسط اپل، که بر هوش مصنوعی متکی است، می‌تواند دوباره تقاضا را افزایش دهد، و همچنین انتظار می‌رود که بازار آیفون با رشد دوباره روبرو شود. اما عملکرد اپل در چین ممکن است تحت تأثیر عوامل ژئوپلیتیک قرار گیرد، از جمله اقدامات تلافی جویانه پکن در صورتی که به دنبال قوانین اخیر تصویب شده توسط کنگره تیک‌تاک مجبور به تعطیلی در ایالات متحده شود.

چالش های نظارتی

اپل با چالش‌های نظارتی مواجه است که ممکن است این شرکت را مجبور به تجدیدنظر در طراحی محصولات و خدمات فعلی و آینده کند. در سال جاری، اتحادیه اروپا قانون بازارهای دیجیتال را اجرا کرد که یک قانون مهم ضد انحصار است. این قانون به فروشگاه‌های برنامه‌های شخص ثاتث برنامه‌های آیفون اجازه دسترسی می‌دهد. که بر تجارت خدمات اپل، از جمله اپ‌استور تأثیر می‌گذارد.

به گزارش ایتنا، این تغییر، پیامدهای مالی زیادی دارد. اپ استور سالانه حدود 85 میلیارد دلار درآمد برای اپل از طریق هزینه‌های خرید اپلیکیشن ایجاد می‌کند.

تنها چند هفته پس از اجرایی شدن قانون بازارهای دیجیتال، کمیسیون اروپا اعلام کرد که تحقیقات ضدانحصاری علیه اپل آغاز کرده است و این شرکت با جریمه‌هایی تا سقف 10 درصد از درآمد جهانی خود مواجه است.

به همین ترتیب، تحقیقات وزارت دادگستری ایالات متحده ادعا می‌کند که اپل انحصار خود را در بازار گوشی های هوشمند از طریق اقدامات ضدرقابتی حفظ کرده است.

اپل در تلاش برای تنوع بخشیدن به محصولات خود، هدفون ویژن پرو را عرضه کرد، اما به دلیل قیمت بالا و ویژگی‌های محدود، نظرات متفاوتی را دریافت کرد. پروژه جاه‌طلبانه خودروهای خودران این شرکت، پروژه تایتان، نیز رها شده است. این عوامل باعث شد تا شرکت تمرکز خود را به سمت پروژه‌های هوش مصنوعی مولد تغییر دهد.

اما ورود دیرهنگام اپل به عرصه هوش مصنوعی، این شرکت را را پشت سر رقبای بزرگی مانند مایکروسافت، آمازون و متا قرار می‌دهد که توانسته‌اند سرمایه گذاری قابل توجهی در زیرساخت‌های هوش مصنوعی انجام دهند.

توانایی اپل برای بازیابی

علیرغم چالش‌ها، برخی از تحلیلگران در مورد توانایی اپل برای بازیابی موقعیت در بازار با توجه به جریان‌های درآمدی متعدد این شرکت و پیشینه توانایی این شرکت در نوآوری، خوش‌بین هستند.

با این حال، موفقیت جاه‌طلبی‌های هوش مصنوعی اپل و توانایی آن در متمایز کردن خود در عصر پیشرفت هوش مصنوعی، همچنان مورد تردید است.

واشنگتن پست در پایان گزارش خود گفت: «اپل اکنون بر سر دوراهی قرار گرفته است، زیرا در حال عبور از کاهش فروش، عقب‌نشینی در فناوری خودروهای خودران و چالش‌های نظارتی است، در حالی که موفقیت آینده این شرکت به توانایی آن در بهره‌مندی از هوش مصنوعی، ویژگی‌های قانع کننده در محصولات خود و ارائه خدمات بستگی دارد. 

منبع : سایت خبری فناوری اطلاعات (ایتنا)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *